SAVR

 • + Billigare att spara i fonder
 • + Brett utbud av fonder
 • + Snyggt gränssnitt och design
 • + Lika tryggt som hos banken
4.5/5
Petter Swensson

Ett billigare sätt att spara i fonder! SAVR kapar fondavgifterna på upp till 50% så att du som sparare behåller mer pengar i plånboken – eller mer pengar i dina placeringar.

Kostnad
Gratis
Antal fonder
1600+
Rabbat
Upp till 50% på fondavgifter

Ranking

 • Avgifter och rabatter
 • Smidighet och enkelhet
 • Utbud
 • Användarvänlighet och utseende
 • Helhetsbetyg

Ranking

 • + Billigare att spara i fonder
 • + Brett utbud av fonder
 • + Snyggt gränssnitt och design
 • + Lika tryggt som hos banken
 • - Inte lika etablerat som andra nätmäklare

SAVR är fondrebellen som utmanar storbankerna och nätmäklarna i avgiftsstrukturen för fonder.  SAVR grundades 2016 och har sedan dess utvecklat en tjänst som verkar för spararen. De halverar fondavgifterna upp till 50% vilket ger dig som sparare mer pengar i plånboken att återinvestera eller lägga på annat!

 

Skapa konto hos SAVR här! 

Hos SAVR kan du spara i fonder billigare. SAVR halverar dina fondavgifter vilket gör ditt sparande betydligt billigare än om du hade sparat i fonder hos storbankerna eller hos någon av nätmäklarna.

SAVR startades med en vision att innovera finansbranschen i allmänhet och fondder i synnerhet. Efter långa och många möten med diverse fondbolag insåg SAVRs grundare Daniel Aarenstrup att det som saknades var en oberoende fondplattform som agerade marknadsplats för fondhandel, med kapade fondavgifter. Aarenstrup insåg att provisionerna och fondavgifterna raderar en stor del av spararnas avkastning. Han bestämde sig för att ändra på detta – och SAVR grundades.

Hos SAVR kan du handla mer än 1 600 fonder. För att bredda din kunskap om dina investeringar kan du läsa artiklar och blogginlägg i SAVRs Kunskapskällan. Här samlas informativa artiklar som hjälper dig i hur du ska tänka kring sparande, hur du kan värdera aktier. Här kan du även läsa om marknadstrender som AI och hållbara investeringar.

Vem är SAVR bäst för?

SAVR passar dig som vill bygga ditt sparande kring fonder och spara till så låg avgift som möjligt. Fonder är den mest populära sparformen tack vare dess riskspridning och den minimala tiden som behöver läggas ner. Att köpa en bra fond och ”lägga i lådan” är ett fantastiskt sätt för att skapa långsiktig avkastning. Din avkastning kommer däremot hämmas av höga avgifter. SAVR löser detta problem.

Eftersom SAVR är en marknadsplats för fondhandel finns det inte några verktyg för att analysera fondernas innehav. Den erfarne och inbitne investeraren kan således inte göra sin analys på plattformen. Detta är däremot inte något man kan efterfråga av SAVR, och är således inte något vi ser som ett minus. SAVR är till för att handla fonder billigt, vilka du ska handla analyserar du bäst på annat håll. SAVR har däremot väldigt utförlig information om fonden. Information om fondförvaltaren  (samt bild), fondens största innehav, fondens hållbarhetsavtryck samt nyheter om fonden. Detta ser vi som ett stort plus.

Givetvis är SAVR precis lika säkert som att ha ditt kapital hos en av storbankerna eller hos en nätmäklare. SAVR omfattas av den statliga insättningsgarantin och investerarskyddet, och du identifierar dig smidigt och tryggt med Mobilt BankID.

Vårt omdöme om SAVR

Vi på Investeramera tycker SAVR är en väldigt bra tjänst för dig som sparare. Inte minst är den väldigt nyttig för fondbranschen i stort.

Att öppna ett konto hos SAVR är väldigt enkelt och går på enbart ett par minuter. Appens användarvänlighet är god och som vi nämnde ovan är gränssittet väldigt snyggt. Dessutom gillar vi att fonderna har mycket information, och ett extra plus för bild på fondförvaltaren.

Vi rekommenderar starkt att småsparare som föredrar fonder testar SAVR. Det är kostnadsfritt att öppna konto och du kommer garanterat tjäna på det i längden!

Gör som oss och testa SAVR du med!
Bli kund här!