Revolut Standard

 • + Överblick över din privatekonomi
 • + Inga avgifter för valutapåslag eller uttag
 • + Investera i aktier, valutor och guld/silver
 • + Erbjuds fina rabatter
3.8/5
Petter Swensson

Med Revolut Standard får du full koll på din privatekonomi samtidigt som du inte betalar några avgifter alls – och dessutom kan du investera i aktier, valutor och guld/silver

Årsavgift
0 kr
Högsta kredit
Debetkort (ingen kredit)

Ranking

 • Bonus & förmåner
 • Försäkringar
 • På resan
 • Avgifter
 • Beviljandegrad
 • Kundnöjdhet
 • Helhetsbetyg

Ranking

 • + Överblick över din privatekonomi
 • + Inga avgifter för valutapåslag eller uttag
 • + Investera i aktier, valutor och guld/silver
 • + Erbjuds fina rabatter
 • - Bonus ingår inte
 • - Försäkringar behöver tecknas separat

Revolut Standard är ett debetkort utan valutapåslag, uttagsavgift eller årsavgift! Det har flera gånger utmärkts till det bästa kortet att ha på resan. Kortet erbjuder gratis internationella överföringar som sker på direkten vilket har gjort kortet väldigt populärt. Utöver överföringarna är Revoluts app väldigt uppskattad och hyllad. Den ger dig full koll på din privatekonomi, och ger dig en blick över vad du lägger dina pengar på. Med appen kan du också investera i aktier, valutor och råvaror. 

”Revolut är en finansiell superapp. Vi förändrar hur 15M+ kunder spenderar, sparar och investerar pengar varje dag.”

Revolut Standard är ett Prepaird Card som inte innehåller någon kredit. Pengar måste alltså överföras till kortet för att det ska kunna användas. Insättningar till kortet kan ske antingen genom kortbetalning eller genom banköverföring till kortets IBAN-nummer. IBAN-numret möjliggör att det kan ske insättningar från hela världen, vilket är en stor fördel.

Vilka funktioner finns det?

Kategorisera utgifterna
Med Revoluts app kan du kategorisera dina utgifter och dela in dem i olika fack. På så sätt blir det enklare att se hur stora summor man spenderar på drivmedel, restaurangbesök och shopping varje månad. Det blir också enklare att kunna spara undan en slant när man vet vad man lägger på annat.

Dela utgifter
Tjänsten ”Gruppkostnader” är ett smidigt sätt att hålla koll på vem som lagt ut för vad vid en resa med flera personer. Istället för att behöva krångla med miniräknaren räknar tjänsten ut hur mycket varje person är skyldig. Pengarna kan sedan enkelt överföras.

Pockets – automatiska överföringar
Med Revolut kan du ha olika ”pockets”. Det är konton för automatiska betalningar för abonnemangstjänster som exempelvis streamingtjänster och streamingprenumerationer. Ett enkelt sätt att hålla koll på dina utgifter.

Koppla fler bankkonton
Med Revolut kan du koppla appen till flera bankkonton om du har. På så sätt kan du se sammanlagda saldo i din Revolut-app.

Skänk till välgörenhet
Revolut har samarbete med flera olika välgörenhetsorganisationer vilket gör det enkelt för dig att kunna skänka pengar med Revolut. Detta sker helt kostnadsfritt.

Internationella överföringar
Via appen kan man skicka pengar över hela världen, vilket har varit väldigt uppskattat. Man kan även skapa en betalningsförfrågan som skickas genom antingen SMS eller mail. Det är helt gratis att skicka och ta emot pengar med Revolut. De internationella överföringarna görs möjliga genom IBAN-numret som är kopplat till Revolut-korten.

Säkra lösningar 
Säkerheten prioriteras allra högst av Revolut. De erbjuder därav flera olika lösningar som tryggar säkerheten. Med deras engångskort handlar du ännu säkrare på nätet, deras webkontroll skannar allt online för att ta redo på om kortnummer läcks samtidigt som det finns flera bra och smidiga funktioner för att spärra och kontrollera var ditt kort används.

Full kontroll på prenumerationer
Prenumerationer kan vara rörigt och förvirrande att hålla koll på. Vad betalar jag för och hur mycket betalar jag?
I Revolut-appen kan du lägga till de prenumerationer av streamingtjänster och tidningar som du har. Du kan ange när du vill säga upp en prenumeration eller alternativt spärra en betalning. Genom appen har du alltså full kontroll över de prenumerationer du har.

 

Med Revolut får du en app som täcker hela din privatekonomiska situation. Det finns många funktioner som kan hjälpa dig mycket i vardagen – och Revoluts mål är att förbättra sättet som människor hanterar pengar på.

Spara och investera med Revolut

Med Revolut kan du investera i flera olika tillgångsslag som aktier, valutor, kryptovalutor och råvaror. Det sker smidigt genom deras egna konton och du kan enkelt se din värdeutveckling i appen. Med Revoluts smarta funktioner för din ekonomi kommer du också kunna tänka smartare och därför kunna lägga undan mer till sparande och investeringar.

Avrunda och spara 
Med tjänsten ”Avrunda” avrundas dina köp uppåt till närmaste heltal – och mellanskillnaden sparas. Ett enkelt sätt att spara lite hela tiden.

Spara i Vault
Med tjänsten ”Vault” kan du sätta upp ett sparande i olika tillgångsslag. I Vault kan du dessutom spara tillsammans med någon annan, exempelvis om du och din partner ska spara till en resa. Vault kan jämföras med ett ISK, däremot är det viktigt att komma ihåg att ett riktigt ISK är bättre att spara i ur skattemässigt syfte.

Investera i aktier, valutor och råvaror
Med Revolut kan du spara och investera i flera olika tillgångsslag som aktier, valutor, kryptovalutor och råvaror som guld och silver. Dock erbjuder Revolut inte ISK eller Kapitalförsäkring som konto, vilket är negativt då dessa är de mest skattemässigt fördelaktiga för småsparare.

Vill du investera i aktier men har ett begränsat investeringsbelopp tillgängligt är det inga problem hos Revolut! Detta görs möjligt genom partiella köp. Det innebär att du kan köpa 0,01 Microsoft aktie eller 0,5 Apple aktie. Därav kan du investera i samtliga aktier helt utan krav på investeringsbelopp – oavsett vad kursen står i.

Bonus & Rabatter

Revolut erbjuder ingen bonus genom några köp men det finns definitivt möjlighet till olika rabatter genom Revolut Shopping och Revolut Stays.

Revolut Shopping
Revolut Shopping är ett plug-in-program till din webbläsare som du uppdaterar dig med vilka rabatter du ges hos olika e-handlare med Revolut.

Revolut Stays
Via Revolut Stays kan du boka boende över hela världen och få en cashback på 10% – en väldigt förmånlig affär.

Försäkringar

Med Revolut Standard får du inte några gratis försäkringar. Om du är ute efter försäkringar kan du istället välja något av de andra Revolut-korten, eller så kan du teckna försäkringar som tillägg till ditt Revolut Standard mot en kostnad. Då kan du exempelvis teckna reseförsäkring eller mobilförsäkring. För reseförsäkringen betalar du utifrån hur många dagar som försäkringsskydd önskas.

Resa med Revolut Standard

Revolut har flera gånger utmärkts till det ”bästa kortet på resan”. Detta är på grund av att de inte tar något valutapåslag eller avgifter för kontantuttag, samt att de erbjuder flera trygga säkerhetslösningar för din utlandsresa.

Dessa funktioner är likt många andra kredit- och debetkort, men det är ändå viktigt för dig att det erbjuds.

Däremot ska du inte betala din resa med Revolut Standard eftersom det inte ingår någon reseförsäkring. Det är istället att föredra att betala dina resa med ett annat kreditkort där reseförsäkringen ingår. Alternativt teckna en billig men bra reseförsäkring som tillägg.

Sammanfattning

På det stora hela är Revolut Standard ett bra kort som erbjuder väldigt många bra funktioner för din ekonomi. Det som håller absolut högst kvalitet hos Revolut är dess app med de olika möjligheterna som den öppnar. Att kunna ha stenkoll på sin privatekonomi är svårt – men det blir definitivt enklare med Revolut.

 

Vill du testa Revolut Standard?
Ansök om kortet här!