Resurs Gold

  • + 0.5 poäng per spenderad krona
  • + Betala räkningar med kortet
  • + 6 månaders räntefri delbetalning
3.8/5
Petter Swensson

Resurs Gold erbjuder ett förmånligt bonusprogram och flera flexibla betalningslösningar. Dessutom kan du betala räkningar med kortet och även få 6 månaders räntefri delbetalning.

Årsavgift
245 kr
Högsta kredit
150 000 kr
Effektiv ränta
20,95 - 27,43%
Räntefritt
60 dagar

Ranking

  • Bonus & förmåner
  • Försäkringar
  • På resan
  • Avgifter
  • Beviljandegrad
  • Kundnöjdhet
  • Helhetsbetyg

Ranking

  • + 0.5 poäng per spenderad krona
  • + Betala räkningar med kortet
  • + 6 månaders räntefri delbetalning
  • - Ingår inga försäkringar förutom reseförsäkring
  • - Årsavgift tillkommer

Resurs Gold är det optimala kortet för dig som vill få bonus på allt du använder kortet till – allt från matvaror till om du betalar räkningar. Kortet erbjuder 0,5 bonuspoäng per spenderad krona och dessutom flera olika avbetalningsalternativ. Som exempelvis 6 månaders räntefri delbetalning. 

Ansök om Resurs Gold här! 

Resurs Gold är ett av de absolut bästa bonuskorten! Det ger dig mer bonus per spenderad krona än de flesta andra bonuskorten, plus att du får bonus på allt du handlar med kortet. Den bonuspoäng du samlar in genom din konsumtion kan du använda i Resurs poängshop. Där finns allt från prylar till hemmet till biobiljetter och resecheckar. I Resurs poängshop finns något för alla! Dessutom ger Resurs en välkomstbonus till nya kunder samt en tipsbonus på 25 000 bonuspoäng för den som tipsar en vän som i sin tur beställer hem kortet.

Bonussystemet är enkelt och generöst. Resurs Gold ger dig bonus på alla köp du gör – oavsett om du köper en dyr produkt eller betalar en räkning. Varje spenderad krona ger en bonus på 0,5. Dessutom, varje gång du handlar på bensinstation Din-X får du 2 bonuspoäng per krona, vilket gör att kortet också blir väldigt förmånligt för bilresenären. Ett sätt att samla bonus snabbare är att ansöka om ett extrakort till en familjemedlem. På så sätt kan ni samla poängen ihop.

Vad gäller försäkringar erbjuder Resurs Gold enbart en reseförsäkring. I reseförsäkringen ingår det avbeställningsskydd, bagageförseningsskydd, förseningsskydd (av person), nödkontanter och självriskskydd för hem- och bilförsäkring. Värt att notera är att det inte ingår självrisk för hyrbil utomlands, som det annars gör i många reseförsäkringar med andra kreditkort. Utöver reseförsäkringen ingår inga övriga försäkringar, däremot har du möjlighet att teckna en betalförsäkring. Den ger dig ersättning för eventuell skuld om du blir sjukskriven, arbetslös eller på annat sätt får kraftigt sänkt inkomst under en period.

Resurs Gold erbjuder en helt okej ränta. Den är varken hög eller låg, och med tanke på antalet räntefria dagar är erbjudandet förmånligt för dig som vill tjäna igen bonuspoäng på dina köp.

Årsavgiften för Resurs Gold är relativt låg jämfört med andra bonuskort på 245 kr/år. Däremot finns det andra avgifter som är relativt höga hos Resurs Gold. Däribland uttagsavgift och valutapåslag. Uttagsavgiften ligger på 2,75% och kommer aldrig kosta mindre än 35 kr. Därför är det en bra idé att göra färre men större uttag framför fler men mindre uttag. Valutapåslaget ligger på 1,97% vilket får anses som relativt högt i jämförelse med andra likvärdiga kort.

 

Viktigt att tänka på är att Resurs Gold är absolut bäst för den som vill tjäna så mycket bonuspoäng som möjligt på sina köp. Om du ska ut och resa finns det bättre kort, likaså om du vill ha de bästa försäkringarna. Men vill du samla så mycket bonus som bara möjligt är Resurs Gold ett väldigt bra alternativ.

Vill du ha ett riktigt bra bonuskort?
Ansök om Resurs Gold här!

 

FAQ

Hur får man poäng på Resurs Bank?
Är Resurs Gold bra?