Levler

 • + Smidigt, enkelt och användarvänligt
 • + Gratis courtage för aktiehandel
 • + Brett utbud av fonder och aktier
 • + Snyggt gränssnitt och design
4.3/5
Petter Swensson

Ett enklare sätt att spara i fonder och aktier. Med Levler kan du investera både billigare och smidigare – lika smidigt som att handla på nätet!

 

 

Kostnad
Gratis
Åldersgräns
18+
Antal fonder
2 000+
Antal aktier
400+
Rabatt
25% på allt + gratis courtage för aktiehandel
Tillgänglig på AppStore
Ja
Tillgänglig på Google Play
Inte än

Ranking

 • Avgifter och rabatter
 • Smidighet och enkelhet
 • Utbud
 • Användarvänlighet & utseende
 • Helhet

Ranking

 • + Smidigt, enkelt och användarvänligt
 • + Gratis courtage för aktiehandel
 • + Brett utbud av fonder och aktier
 • + Snyggt gränssnitt och design
 • - Saknar Nasdaq First North
 • - Finns inget nyhetsflöde gällande innehaven
 • - Få analysverktyg för aktienörden

Vill du spara på börsen utan att lägga överdrivet mycket tid på det? Vill du få dina pengar att växa i de bästa av tillgångsslag utan krångel?
– Då är Levler tjänsten för dig!

Levler gör det smidigt och enkelt för dig som småsparare att handla fonder och aktier till ett av marknadens lägsta pris. Grundidén är enkel: du ska kunna handla fonder och aktier på samma sätt som du handlar annat på nätet.

I den här artikeln kommer vi utvärdera Levler som tjänst. Vi har samlat all nödvändig information för att du som småsparare enklare ska kunna bestämma dig för om det är Levler du ska satsa på.

Frågorna vi går igenom är:

 • Vad är Levler?
 • Vem är Levler bäst för?
 • Vad är vårt omdöme om Levler?

Vill du testa Levler? Gör det här. 

Vad är Levler?

Levler är en sparplattform där du som kund kan investera i fonder och aktier genom ett ISK. Hos Levler kan du investera i mer än 2 000 fonder och i över 400 aktier på Nasdaq Stockholm. Dessutom ska utbudet öka ytterligare med marknader från USA, Europa och Norden.

Tanken med Levler är att erbjuda ett billigt och smidigt sparande, allra främst för den som vill vara långsiktig. De erbjuder en rabatt på 25% av fondavgiften som du betalar när du köper en fond. Detta kan de göra eftersom de har låga omkostnader och eftersom de återanvänder en befintlig teknik för att utveckla sin fondhandelsplattform.

Du öppnar enkelt ett konto med hjälp av BankID och startar sedan ditt ISK. Insättning gör du antingen via Swish eller om du kopplar ditt bankkonto. Sedan är det fritt fram att handla ur Levlers aktie- och fondbutik.

Levler har nyss lanserat aktiehandel med gratis courtage, vilket innebär att du kan köpa och sälja aktier utan att betala avgifter. Det är en del av deras lanseringskampanj som kommer pågå tills år 2025. Aktiehandeln kompletterar fondhandeln på ett bra sätt, eftersom enskilda aktier är ett populärt och bra sätt att skruva upp risken och öka avkastningen i portföljen.

Vem är Levler bäst för?

Levler är självklart bäst för småsparare som investerar sitt kapital i aktier och fonder. Att pressa priserna för fondavgifter samt att erbjuda gratis aktiehandel är ett smidigt sätt att locka småsparare som är ute efter smidiga affärer i en app med modernt gränssnitt. En ovan småsparare kan finna Levler väldigt bekvämt och bra, eftersom den skalar bort mängder med information om värdepapper som annars finns på Avanza. För den som inte är intresserad av information i överflöd kring sina innehav kan Levler ses som en lättnad.

Aktienörden saknar däremot en del funktioner i Levlers app. Det är omöjligt att göra en ingående analys av en aktie genom appen, eftersom det enda som visas är P/E-tal, P/S-tal samt Börsvärde. Man kan heller inte se bolagets senaste rapporter. Detta indikerar ytterligare att Levler är bäst för den som inte ägnar särskilt mycket tid åt sina aktie- och fondaffärer. Det ska vara smidigt och enkelt. Levler kan däremot agera som enbart köp-och-sälj-plattform för den som gör sin analys via andra tjänster. På så sätt kan även den mer avancerade investeraren ta del av de förmånliga priserna som erbjuds, särskilt för aktiehandel.

Joakim Bornold, en av Levlers grundare. Tidigare sparekonom hos Söderberg & Partners och Nordnet.

Vårt omdöme om Levler?

Vi på Investeramera har testat Levler och vi är definitivt nöjda med tjänsten!

Den är väldigt användarvänlig och ger ett smidigt intryck. Själva gränssnittet för kursgraferna och de olika värdepapperna är snyggt och stilrent. Det finns ett brett utbud som dessutom växer, vilket är något vi är glada för. Vi saknar däremot handel på First North, vilket är något vi hoppas kommer i framtiden.

Gällande mängden analysverktyg och bolagsnyheter finner vi det rimligt att det inte finns mer än P/E, P/S och börsvärde. Samt att det inte heller länkas till bolagsrapporter. Levlers nisch är inte den avancerade investeraren, utan snarare småspararen som vill handla smidigt och slippa krångel. Och för den som gör sin analys på annat håll finner du fortfarande fantastiska priser hos Levler, iallafall tills år 2025.

Levler är en bra plattform att spara och investera på. De är i ett tidigt skede och kommer fortsätta utveckla sitt utbud och sina funktioner, men med en stabil mjukvara och en bra nisch i ryggen finns alla möjligheter för att växa kraftigt.

Öppna konto hos Levler här!

 

Vi hoppas du finner den här guiden användbar och att den ger dig en bra indikation i huruvida du borde öppna ett konto hos Levler eller inte.

 

FAQ

Hur tar Levler betalt?
Vem ägs Levler av?
Hur sätter jag in pengar hos Levler?
Kommer utbudet av fonder och aktier bli större?