Opti vs Avanza

Linus Melin
av Linus Melin
·
Uppdaterad 08 januari 2024

Investeringar kan både öka och minska i värde. Det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Sidan kan innehålla affiliatelänkar.

Opti vs Avanza

Huruvida man ska spara eller investera i Opti eller Avanza är en svår fråga för många. Här tittar vi på alla aspekter som kan påverka valet så att du kan göra ett så klokt val som möjligt.

En av Sveriges mest populära fondrobotar och Sveriges mest populära internetbank. Vilket är bäst och vad ska du välja?

Både Opti och Avanza erbjuder riktigt bra tjänster som gör det enkelt att spara i aktier fonder och värdepapper. Det finns dock en del skillnader som du bör känna till innan du gör ditt val. Nedan följer en förklaring av de olikheter som skiljer de olika företagen åt så att du ska kunna lista ut om det är Opti eller Avanza som passar dig eller ditt sparande bäst.

Just nu! Få 50% rabatt på förvaltningsavgiften hos Opti med kampanjkoden InvesteraMera

Opti – Bäsa fondroboten!

Handla hos Avanza idag!

FAQ – Opti vs Avanza

Nedan besvarar vi de mest frekvent ställda frågorna om Opti och Avanza.

Är det bra att spara i Opti?
Hur har Opti gått?
Är det bra att spara i Avanza?
Kan man lita på Opti?
Är Avanza trovärdig?

Vad är opti?

Opti grundades av svenska entreprenörer från teknik- och finanssektorn. De alla var överens om att marginalerna inom finanssektorn var för höga och att det måste vara möjligt att göra investerande till en lägre kostnad möjligt. Tillsammans skapade de Opti som tror på att bra sparande kan erbjudas till en lägre kostnad, något som gynnar konsumenten.

Opti är en intelligent fondrobot i form av en app och hemsida som automatiskt kan investera i fonder. När du öppnar ett konto måste du först svara på några frågor om ditt sparande, sedan föreslår fondroboten fonder att investera i som matchar dina svar och preferenser.

Investeringarna förvaltas automatiskt och baseras på dina personliga preferenser när det gäller sparande, risk och tidshorisont. Här kan de välja mellan 10 valbara portföljer med olika risknivåer och regelbunden ombalansering sker vid behov.

Opti är en oberoende investeringsrådgivare. Det innebär att de inte får ta emot några provisioner från fondbolag eller andra intressenter. De debiteras endast av kunder som sparar via fondrobotar.

Opti har många goda betyg, till exempel på Trustpilot och Google, och används bäst via sin lättanvända app. Avgifterna är dock något högre än hos Lysa, en annan fondrobot på marknaden.

 

Hur börjar jag spara i Opti?

I detta inslag visar vi med bild och text när vi startar ett konto på Opti, sätter in pengar och börjar investera.

 

 1. Logga in på webbplatsen

  Gå till valfri webbläsare och sök på opti.se

   

 2. Bli kund hos Opti

  Tryck på bli kund längst uppe i högra hörnet

  Opti

 3. Besvara frågor

  Innan du kan skapa en portfölj ber Opti dig svara på ett 60-tal frågor i tre olika delar;

  • Din ekonomi
  • Syn på risk
  • Hållbarhet

  Opti frågar dels dessa frågor för att få data om sina användare, men framförallt för att se hur riskbenägen du är och utifrån dina svar sammanställa en portfölj som ska matcha din risknivå.

  Opti

 4. Opti presenterar portföljförslag

  Baserat på vad du svarat på frågorna som opti ställt dig om investeringar, kommer roboten presentera ett portföljförslag som den tror passar dig bäst.

  Här kan du antingen välja att godta Optis förslag, eller själv ändra riskfördelningen så att du exponerar din portfölj med fler eller färre andelar av räntor eller aktier.

  Vi väljer att inte förändra robotens portföljförslag.

  Opti

 5. Översikt av din portfölj

  Nu är det nästan klart! Ta en kik på detaljerna i din portfölj som Opti skapat åt dig. Här kan du se vilka värdepapper du är exponerad mot, hur dina avgifter kommer se ut, hur roboten jobbar med hållbarhet eller hur din förväntade avkastning ser ut.

  Opti

 6. Koppla bankkonto

  För att börja investera måste du sätta in pengar i din portfölj. Här rekommenderar opti att du kopplar ditt bankkonto så att du senare kan börja spara automatiskt med ett regelbundet månadssparande.

  I slutet väljer du hur mycket du vill sätta in i din portfölj per dag eller månad.

  Opti

 7. Besvara frågor

  Efter att du namngett din portfölj och fått en översikt av din portfölj är det bara ett sista steg kvar. Att besvara de sista frågorna. Men denna gång handlar det mer om dig som privatperson. Bland annat vart du har medborgarskap, om du är en person i politiskt utsatt ställning (PEP) och var du har din hemvist någonstans.

   

 8. Signera med BankID

  Det sista du behöver göra är att signera BankID.

   

 9. Nu är din portfölj skapad!

  Nu är allt klart och din fondrobot kommer börja spara åt dig. I översikten kan du se alla överföringar, följa ditt månadssparande, sätta in och ta ut pengar, kontrollera dina avgifter och dessutom dela ditt konto med vänner och familj som du vill ska följa din utveckling.

  Opti

Bli kund idag!

Opti

5/5

Opti är den bästa fondroboten på marknaden enligt oss. Den är också mycket uppskattad av kunder både på Trustpilot och i Appstore. Använd vår UNIKA bonuskod och få 50% rabatt på förvaltningsavgiften. Kod: Investeramera

Mer information
 • + Topprankad fondrobot
 • + Unik bonuskod: InvesteraMera (50% rabatt 3 mån)
 • + Kom igång på några minuter

Vad är Avanza?

Avanza är en svensk internetbank som gör det enkelt och billigt för dig att spara i aktier och fonder. Sedan Avanza grundades har företaget fokuserat på att utmana traditionella banker vad gäller avkastningen och avgifterna för småsparares investeringar.

Avanza är idag ett väletablerat svenskt finansbolag. Avanza Bank erbjuder en rad tjänster för privatekonomi, bland annat pensionssparande, aktieinvesteringar med ISK, fonder och ”vanliga” banktjänster.

Avanza har idag över 1,7 miljoner användare och har utsetts till ”Sveriges nöjdaste sparare” av SKI 13 år i rad och har vunnit Privata Affärers utmärkelse ”Årets Bank” tre år i rad.

Företagets popularitet, välanvända samt lönsamma tjänster och utmärkelser bevisar verkligen att de är en seriös aktör och därför är det inte förvånande att Avanza, när fondrobotarna började dyka upp i Sverige, försökte skapa en egen variant.

Hur börjar jag spara hos Avanza?

I detta inslag visar vi med bild och text när vi startar ett konto på Avanza, sätter in pengar och börjar investera.

 1. Bli kund

  Gå till avanza.se för att bli kund med BankID.

  Intro

 2. Kontroll frågor

  Därefter måste du svara på frågor om kundkänndeom för att avanza ska kunna lära känna dig och dina ekonomiska mål bättre.

 3. Klart

  Därefter är det klart och du kan börja investera dina pengar.

Just nu! Få 50% rabatt på förvaltningsavgiften hos Opti med kampanjkoden InvesteraMera

Handla aktier hos Avanza

Avanza

4/5

Avanza är Sveriges största nätmäklare med en anrik historia och rykte om att ha de nöjdaste spararna i landet! Handla aktier, fonder och andra värdepapper smidigt och billigt hos Avanza.

Mer information
 • + Marknadsledande i Sverige
 • + Stort utbud av aktier och fonder
 • + Relativt lågt courtage (vid aktiehandel)
 • + Bästa nätmäklare enligt kunderna
 • + Egen gratis indexfond
 • + Sidan innehåller reklamlänkar till Avanza

Vad är en fondrobot?

Enkelt förklarat är en fondrobot den digitala varianten av en vanlig hederlig rådgivare från en bank. Fondrobotar, som Opti, hjälper till med fondval och sparande, Opti balanserar även fördelningen mellan räntor och aktier samt hjälper dig att spara genom att ta rätt risk för dina sparmål.

På samma sätt som du behöver uppge uppgifter om dig själv och ditt sparande för en rådgivare på banken behöver fondroboten dessa uppgifter. Ut efter detta gör roboten upp en plan över ditt sparande som passar dig och din ekonomi och börjar sedan sparar efter planen om du godkänner den.

Fördelarna med denna form av tjänst är betydande. En stor del av de misstag som många gör inom kapitalförvaltningen är att känslor blandas in. Det gör att många köper och säljer vid fel tidpunkt. Fondrobotar är programmerade att investera enligt en viss strategi. De bryr sig inte om känslor eller råd från vänner.

Ytterligare misstag som många investerare gör är att inte följa sina egna planer. Fondrobotar gör alltid vad de är programmerade att göra. De strategier som fondrobotar investerar i har utvecklats av proffs.

Varför fondrobot?

Att investera via en fondrobot blir allt mer populärt, frågan är dock om deras tjänster är nödvändiga.

En vanlig fördom om fondrobotar är att de utför underverk vad gäller investeringar som är helt omöjligt för majoriteten av vardagliga sparare att få till på egen hand, men så är inte fallet. En fondkonton utgör i huvudsak 2 viktiga funktioner.

 1. De väljer ut bra och helst undervärderade aktier räntor och fonder som den investerar dina pengar i.
 2. De ser till så att fördelningen mellan aktier och obligationer håller samma linje som du valde när du väl startade ditt sparande.

Detta kan Opti såklart hjälpa dig med. De hjälper dig med att välja bra och billiga aktier och räntor utefter dina svar på de frågor som Opti ställde när du registrerade dig. Dessutom hjälper de dig att balansera fördelningen mellan dem på ett bra sätt för dig.

Det är jo dock inga egenskaper som endast fondrobotar besitter utan du kan ju göra det själv. Allt som Opti eller andra fondrobotar gör kan du själv göra, allt som krävs är lite kunskap och tid.

Välj en globalfond med låga avgifter, till exempel Avanza Global, och välj ett sparkonto med insättningsgaranti för den del av kontot där du vill ha ränta. Eftersom räntorna för närvarande är mycket låga kan det vara bra att välja ett sparkonto för den delen av din portfölj. Därmed är fondrobotens första steg avklarat: att välja bra och billiga investeringar.

Nästa steg, att sköta rebalanseringen, innebär att du helt enkelt ändrar fördelningen mellan Avanza Global och ditt sparkonto en gång per år. Om du till exempel vill använda fonderna i 10 år under det första året är en tumregel att du ska investera 100 procent i Avanza Global. Året därpå, när du har nio år på dig att använda pengarna, ändrar du fördelningen till 90 % i Avanza Global och 10 % på sparkontot med insättningsgaranti.

Men är du inte särskilt intresserade av att spara kan roboten vara ett utmärkt hjälpmedel för dig. Dessutom är det ett hett tips till alla dem som vill börja spara och kicka igång sitt sparande men som inte har varken kunskap eller erfarenhet, låt roboten göra det åt dig analysera sedan vad den gör för investeringar, vilka som går bra och varför just dessa går så bra.

Är Avanza en fondrobot?

Nej, Avanza är inte en fondrobot, utan en nätmäklare. Dock erbjuder de en tjänst som de kallar för Avanza Auto som ofta omnämns som en fondrobot, men det är en missuppfattning. Avanza Auto är helt enkelt en fondprodukt där du ackumulerar och fonden investerar i andra fonder.

Det är en så kallad fond-i-fond-lösning. Fond-i-fond-lösningar är ofta dyra och har ett ganska dåligt rykte på marknaden. Avanza Auto är dock en lågprisversion av detta. Avanza Auto har förhandlat fram lägre fondavgifter för de fonder man investerar i, vilket uppskattas av spararna. Men Avanza Auto har också sina kostnader.

Spara i en Fond-i-fond lösning

Avanza Auto

4/5

Avanza Auto hjälper dig att välja vilka fonder du ska köpa genom att investera i deras 6 fondalternativ.

Mer information
 • + Enkelheten och automatiseringen
 • + Bara 1 kr som lägsta spargärns
 • + Låga avgifter

Vad är en fond i fond?

En fond i fond eller fondandelsfond (FiF) som det också kallas investerar inte direkt i värdepapper utan i andra fonder som i sin tur investerar i värdepapper. Eftersom fonden investerar i andra fonder skapas en stor blandning av olika typer av fonder vilket i sin tur skapar en stabilare risknivå och möjliggör en bredare riskspridning.

Förvaltaren av en fondandelsfond behöver inte välja ut specifika aktier att investera i utan letar istället efter bra fondförvaltare. Nackdelen med en fond i fond är dock att investeraren får betala mer i avgift än om personen hade investerat direkt i fonder eftersom fond i fonden och den underliggande fonden tar ut förvaltningsavgifter.

Genom att investera i en fondandelsfond får du dock professionell hjälp att välja ut en bra fond, den ansvariga över fondandelsfonden hade ju såklart inte valt ut dåliga fonder att investera i. Vill du dessutom spara med en viss riskprofil behöver du inte själv lägga tid eller energi på att aktivt ändra din portfölj allokering.

Avanza Auto Recension
Investera med Avanza Auto

Hur vet Optis robot vad den ska investera i?

Ingen, varken mänsklig rådgivare eller fondreportrars algoritmer kan förutsäga vad som kommer hända i framtiden, i alla fall inte med säkerhet. Det som roboten gör är att anta hur utveckligen kommer att bil baserar på historisk data, sannolikhetsteorin och en ekonomisk teori.

 

Vad investerar Opti pengarna i?

Opti fondrobot investerar dina pengar i fonder som samlar olika tillgångar. Detta kallas diversifiering och anses ge investerare ett bättre sparande med högre avkastning och mindre risk på lång sikt. De tillgångar som Opti investerar i är aktier, räntor och råvaror, som då investeras genom olika fonder.

Eftersom rivaliserande fondrobotar investerar i värdepapper, främst fonder som investerar i aktier och obligationer, står sig Opti väl i jämförelse med andra liknande tjänster som Lysa och Avanza auto. En annan anledning till att Optis fondrobot är något dyrare än konkurrenternas är dess diversifiering.

Naturligtvis hävdar konkurrenter, som Lysa exempelvis, att de har de bästa fondrobotarna, baserat på bra avkastning och låga provisioner. Och naturligtvis finns det andra alternativ till Opti. Så du, som potentiell kund, måste fatta ditt eget beslut och undersöka vilket alternativ som är rätt för dig.

När du investerar i Opti gör du det genom ett ISK, investeringssparkonto, vilket innebär att du skyddas av den nationella insättningsgarantin och investerarskyddet.

Investera i en fondrobot

Avgifter

Varken Opti eller Avanza kommer att försöka mjölka diagnosmetoder kund på pengar. De båda är seriösa aktörer som är medvetna om antalet konkurrenter på marknaden och riskerar därför inte att varken förlora kunder eller rykte på att tjäna några extra kronor.

Den maximala övre gränsen för Optis fondrobot är 1% av din portföljs värde. Avanza å andra sidan har inget maxtaxor vad gäller investeringar via deras tjänster. Dock erbjuder de investeringar som är helt gratis. Investerar du mindre än 50 000 kr hos dem för du alla former av avgifter återbetalade. Dessutom har de gratisfonder som till exempel Avanza Zero och Avanzas Sverigefond.

Låga avgifter är mycket viktigt när det kommer till investeringar. För varje krona som går till att betala avgifter blir det en krona mindre för att antingen tjäna eller ha möjlighet att återinvestera.

Opti avgifter

Alla fondrobotar tar ut en viss avgift för att investera dina pengar. Detta är något naturligt, eftersom du måste betala för en tjänst som tillhandahåller något av värde som kräver arbete och expertis.

Som investerare hos Opti så kommer du att betala cirka 0,73% av värdet på din aktieportfölj i förvaltningsavgift varje år. Förvaltningsavgiften går till Opti och betalar dem för deras tjänst och själva robotens arbete.

Till detta tillkommer en kostnad på mellan 0,22 – 0,28% som utgörs av fondavgifter. Dessa varierar eftersom avgifterna beror på fonderna i din portfölj. En låg avgift hos fonderna är en annan fördel med den välkända Opti-fondroboten: oavsett vilka fonder du investerar i hos Opti kan du investera i fonder med en genomsnittlig kostnad som är 40 % lägre. Att investera i en fond med Opti är alltså billigare än att investera i de flesta banker. Hur är detta möjligt?

Bankrådgivare och fondinvesterare tar ut en högre avgift för att investera ditt kapital. De så kallade fondavgifterna, även kända som distributionskostnader eller kickbacks, betalas till dig av fondbolaget eftersom Opti-fondroboten är en oberoende rådgivare, försäljningsprovisionen från fondbolaget returneras till dig och eventuellt överskott återinvesteras i din portfölj.

 Avanza Avgifter

Avanza ger dig gratis courtage samt ingen form av förvaltningsavgift när du har mindre än 50 000 kr i sparat kapital. Dessutom får du tillbaka fondavgifterna när du har upp till samma summa i sparat kapital.

Om du sparar eller investerar mer än 50 000 kr betalar du där efter. Hur mycket du ska betala i courtage bestäms utifrån vilken courtageklass din affär hamnar i, vilket i sin tur beror på vilken storlek det är på affären.

Nedan finns en tabell som sammanställt hur Avanzas courtageklasser fungerar

Avanza courtageklass

 

Verktyg

Utbudet av verktyg hos fondrobotar som nätmäklare spelar olika stor roll för olika investerare. Mindre erfarna eller de som inte har någon ork att lägga tid på sina investeringar struntar i majoriteten av fall i de olika verktyg och tjänster som erbjuds. Medan en mer insatt kan prioritera detta utbud mycket högt.

Utbudet av olika verktyg hos Opti är mycket begränsat. Deras företag bygger på att underlätta sparande på ett sett och det är att göra det automatiserat. De erbjuder detta genom en fondrobot vilket därför är deras centrala verktyg.

Avanza å andra sidan har ett betydligt större utbud, inte bara vad gäller olika tillgångar, fonder och företag att investera i utan även vad gäller verktyg. De erbjuder automatik förvaltning genom Avanza Auto, vilket liknar det som Lysas fondrobot gör, de erbjuder även möjligheten att ta bolån, spara till pensionen eller till ditt barn.

De har även en aktiegenerator som visar dig vilka aktier du bör investera i baserat på dina svar på ett antal frågor. Avanza har även skapat ett traderprogram som de kallar för infront som är fullspäckat med olika funktioner som är perfekt för dig som gillar daytrading. Gå in på Avanzas hemsida för att se resterande verktyg som de erbjuder för sina kunder.

 

Funktioner

Opti är som tidigare nämnt en fondrobot som förvaltar dina pengar automatiskt och investerar de i olika tillgångar beroende på hur stor risk du vill ta med ditt sparande. I jämförelse med Avanza så är Opti mycket begränsade med vad de kan göra och erbjuda sina kunder. Om det är en fördel eller nackdel beror på vem men frågar.

Kunder som inte själva har varken kunskap eller ork tycker att det är skönt att någon annan hittar bra investeringar och samtidigt underhåller dem så att du själv slipper grotta ner dig i ämnet och oroa dig över att investeringarna inte kommer att gå bra.

Andra gillar att hålla koll och tycker att utbudet är något begränsande. Eftersom Opti anpassar sitt innehav efter vilken risk du vill ta så måste de ha möjlighet att investera i både aktier och fonder. Det innebär att utbudet av aktier inte är lika stort som hos andra tjänster som i större utsträckning fokuserar på aktier. Dessutom har du inte möjlighet att själv välja bort specifika aktier eller fonder som du inte uppskattar eller vill investera dina pengar i av olika anledningar, vilket du kan hos Avanza.

Avanza är en fristående bank och nätmäklare som erbjuder ett antal olika finansiella tjänster till sina kunder. Dessutom kan du som kund välja att investera via Avanza från flertalet olika kontotyper, ISK,AF och KF. Företagets huvudformer ligger på att erbjuda aktier och fonder till låga kostnader så att småsparare ska ha möjlighet att investera pengar och slippa betala stora belopp i avgifter men såklart gör de även annat. Du kan spara till ett barn, pensionsspara, ta bolån, få rådgivning likande private banking och så mycket mer.

 

Tillgänglighet hos Opti och Avanza

Tillgängligheten är något som de båda företagen, Opti och Avanza, arbetar hårt för. De båda är måna om att deras tjänster ska vara lätta att förstå samt navigera runt i. Såklart handlar det inte bara om att det ska se lätt ut utan de arbetar även för att det ska vara lätt att använda deras olika funktioner och verktyg.

Eftersom Opti endast erbjuder en tjänst, deras fondrobot, är det inga oklarheter om hur man just navigerar sig fram till deras tjänst då hela deras app är uppbyggd kring denna funktion. För tillfället har de ingen hemsida utan du kan endast besöka dem och investera dina pengar i deras app. Appen går dock att använda på både iOS samt android.

Avanza försöker att profilera sig som en internetbank med flertalet billiga och innovativa sparmöjligheter. De har en mycket användarvänlig hemsida och app för både iOS samt Android som är lätt att nå samt använda oavsett vart du befinner dig i världen. Att hitta på Avanza är inga problem men i jämförelse med Lysa som endast erbjuder en tjänst krävs något fler klick för att komma just dit du vil.

 

Kundtjänst

De båda företagen har en mycket bra kundtjänst. Kundservicen är på topp, du får snabba svar på dina frågor och funderingar. Både Opti och Avanza håller sig även uppdaterade på sociala medier och erbjuder kontinuerligt tips och råd via sina kanaler. I detta fall är det svårt att peka ut några skillnader och komma fram till vem som sköter själva kundkontakten bäst eftersom de båda är riktigt bra på det.

 

Opti kontakt & kundtjänst

På Optis webbplats finns en sida med svar på vanliga frågor. Där kan du hitta svar på dina frågor och funderingar.

Du kan kontakta Optis supportteam via e-post eller telefon.

 • Telefon: 08-612 70 70
 • E-post: hello@opti.se

Avanza kontakt & kundtjänst

Även på Avanzas hemsida finns det en flik där det finns svar på de mest frekvent ställda frågorna och funderingarna vad gäller Avanzas tjänster.

Du kan kontakta Avanza via telefon, e-post eller Facebook samt Twitter.

Telefon: 08-409 42 000

E-post: info@avanza.se

 

Opti fördelar och nackdelar

Fördelar

 • + Breda investeringar – I jämförelse med övriga fondrobotar investerar Opti i fler olika tillgångar som råvaror exempelvis medan andra endast kombinerar indexfonder och obligationsfonder.
 • + Oberoende rådgivning – Opti betalar tillbaka avgifterna för fonder till sina kunder vilket gör att de inte tjänar något på att sälja dyrare fonder. Därför kan de agera oberoende och för sina kunderna bästa intresse.
 • + Säkra investeringar – Opti regleras av den svenska Finansinspektionen och omfattas av insättningsgarantin samt investerarskyddet vilket skyddar kunder och deras pengar.

Nackdelar

 • Något högre avgift – Opti har en högre avgift än några av de konkurrerande fondrobotarna på marknaden. En hög avgift innebär mindre pengar till dig och ditt sparande.

Avanza fördelar och nackdelar

Fördelar

 • + Lätt att komma igång – Registrera dig och ditt konto lätt med bankID, sätt in pengar med banköverföring eller swish och så enkelt är det att komma igång.
 • + Brett utbud – Hos Avanza kan du handla aktier, fonder, kryptovaluta, certifikat och göra automatiska investeringar.
 • + Låga kostnader – Jämfört med andra nätmäklaren och banker erbjuder Amanda handel till riktigt låga priser. Upp till 50 000 kr kostar det dig ingenting att investera hos dem, dessutom erbjuder de flertalet gratis placeringar som investeringar i Avanza Zero exempelvis.

Nackdelar

 • Ingen fullskalig bank – Avanza har utmanat storbankerna vad gäller kostnaderna för privatpersoner att investera och de erbjuder visserligen bolån och sparkonto. Dock erbjuder de inte alla de tjänster som en komplett bank gör.

Alternativ till Opti och Avanza

Det finns flera alternativ till Opti och Avanza som både är bättre, sämre och lika bra som dem baserat på vilken aspekt du kollar på.

Lysa är marknadens billigaste fondrobot och har en total avgift 0,24 – 0,40%

Fundler är en fondrobot med totala avgifter från ca 0,36% till 0,65%.

Better Wealth är en fondrobot med totala avgifter från ca 0,94% till 1,04%.

 

Opti eller Avanza – bästa valet

Både Opti och Avanza är riktigt bra tjänster som gör det enkelt att spara kontinuerligt varje månad. Det är enkelt att registrera sig och använda tjänsterna hos de båda företagen till relativt låga avgifter. Ingen av dem kräver heller speciellt stora förkunskaper om varken aktier eller sparande.

Opti är för dig som vill förenkla ditt sparande och dina investeringar, minimera ditt eget arbete och ändå få ett bra sparande. Avanza är en bank för dig som vill fatta fler beslut om dina investeringar och ditt sparande. Den är till för dig som vill skräddarsy och göra saker själv.

 

InvesteraMera sammanfattar

I majoriteten av fall vet vi att det är ett bättre alternativ att på något sätt investera dina pengar än att spara dem på hög på ett sparkonto. Men vart ska du egentligen investera dem? Det är omöjligt att i förväg veta vilken placering som kommer generera mest pengar och var den bästa investeringen görs. Därför kan det ibland vara skönt att låta någon göra det åt dig, någon som har koll och baserar alla placeringar på historisk data.

Både Lysa och Avanza är två mycket uppskattade företag av sina kunder. På olika sätt har de underlättat investerande och gjort det mer tillgängligt för småspararen. Under åren har Lysa blivit Sveriges mest populära fondrobot och Avanza har blivit den mest omtyckta nätmäklaren.

De både erbjuder användbara tjänster men som skiljer sig något år från varandra. Lysa är det bästa valet om du vill ha ett flexibelt sparande och inte vill välja dina egna aktier och fonder. Vill du ha de lägsta avgifterna är Avanza det bästa valet.

Just nu! Få 50% rabatt på förvaltningsavgiften hos Opti med kampanjkoden InvesteraMera