Senast uppdaterad 29 december 2023
 • + Bästa resekortet 2023
 • + Cashpoints på alla köp
 • + Gratis avgifter och bra bonussystem

Shell Mastercard

4/5

Shell Mastercard ger en bonus på 0,5% på alla inköp samt en 15 öre rabatt på drivmedel hos bemannade Shell-stationer. Dessutom har kortet ingen årsavgift!

Mer information
 • + 15 öre rabatt/liter på bemannade Shell-mackar
 • + Flera försäkringar för bilresenären
 • + 0,5% i bonus på inköp

Re:member flex

4/5

Ett av de mest flexibla kreditkorten med smidiga avbetalningsplaner och fina rabatter till en låg ränta!

Mer information
 • + Rabatt hos 300 e-handelsbutiker
 • + Flexibel ränta och avbetalning
 • + Drivmedelsrabatt hos Preem
 • + Bonus på alla köp – även utanför Coop
 • + Fina försäkringar
 • + Fri avgift under första året
 • + Bra antal räntefria dagar
 • + 0,5-1% cashback på köp
 • + 2% cashback via Refunder.se
 • + Drivmedelsrabatt hos Preem

Marginalen Gold

4/5

Ett kreditkort för dig som handlar på nätet! Cashback i över 300 e-handelsbutiker och smidiga betalningslösningar.

Mer information
 • + Låg effektiv ränta
 • + Smidiga betalningslösningar
 • + Bra shoppingförsäkringar
 • + Cashback

Vad är ett kreditkort med cashback?

SammanfattningsvisCashback på ditt kreditkort innebär att du får pengar tillbaka när du handlar med kortet.

Cashback-funktionen fungerar genom att kreditkortsföretaget ger dig en viss procentuell återbetalning baserat på dina köp. Till exempel kan du få 1-2% cashback på alla dina inköp eller ibland mer på specifika kategorier som matinköp eller resor. Detta är ett väldigt attraktivt erbjudande för dig som kund, särskilt om du har som vana att konsumera mycket.

Fördelarna med cashback är uppenbara. Du kan spara pengar på dina vanliga utgifter och använda de återbetalda pengarna till andra ändamål. Det kan vara allt från att betala räkningar till att unna dig något extra. Cashback är ett enkelt sätt att få extra värde från dina inköp utan att behöva göra något extra.

Det är viktigt att komma ihåg att cashback erbjudanden kan variera mellan olika kreditkort och att vissa kreditkort kan ha årsavgifter eller andra begränsningar. Innan du väljer ett kreditkort med cashback bör du noga jämföra olika erbjudanden för att hitta det som passar dina behov bäst.

Är cashback bra?

kreditkort fördelarMed cashback får du alltså pengar tillbaka när du handlar. Det finns många olika typer av cashback-kort. Vissa kort erbjuder cashback varenda gång kortet används och vissa kort erbjuder cashback i vissa utvalda butiker. Däremot är det inte många kort som erbjuder cashback när du betalar räkningar med kortet, om en något.

På det stora hela anses cashback kort som en bra sak, så länge det passar din konsumtion. Det är förmånligt och det kan hjälpa till att betala ner din kreditkortsskuld.

Var och när ges cashback?

Välj kreditkort efter behovCashback ges vanligtvis när du använder ditt kreditkort för att göra köp hos butiker som kreditkortsutgivaren har samarbete med. Det kan vara både online och i fysiska butiker, beroende på vilket kreditkort du har och vilka samarbetspartners eller kampanjer som är aktuella.

Cashback kan också erbjudas vid specifika tillfällen eller under vissa perioder. Till exempel kan vissa kreditkort erbjuda högre cashback på julhandeln eller under semestertider. Det kan också finnas specifika kampanjer där du kan få extra cashback vid köp av vissa produkter eller tjänster.

Det är viktigt att läsa villkoren för ditt kreditkort och cashback-programmet noggrant för att förstå var och när cashback ges. Olika kreditkort kan ha olika regler och begränsningar för cashback-funktionen.

Generellt sett ges cashback som en kredit på ditt kreditkortskonto efter att ditt köp har godkänts. Det kan finnas en gräns för hur mycket cashback du kan tjäna under en viss period eller en övre gräns för cashback-beloppet.

Ett annat sätt att tjäna cashback är om du tipsar en vän som skaffar kortet. Kreditkortsutgivaren kommer vilja belöna dig för att du ska fortsätta tipsa vänner om kortet. Detta kan du tjäna bra cashback på.

Så fungerar kreditkort med cashback

Så fungerar cashback-kortCashback är alltså en procentuell återbäring du får tillbaka när du handlar

Såhär går det till i praktiken:

 1. Du gör ett köp:
  När du använder ditt kreditkort för att köpa varor eller tjänster hos en deltagande återförsäljare registreras ditt köp.
 2. Beräkning av cashback:
  Baserat på cashback-erbjudandet för ditt kreditkort och de villkor som gäller, beräknas den procentuella delen av ditt köpbelopp som du kommer att få tillbaka som cashback.
 3. Kredit på ditt konto:
  Efter att ditt köp har godkänts och bearbetats kommer cashback-beloppet att krediteras på ditt kreditkortskonto. Detta kan ske antingen som en återbetalning av din nästa faktura eller som en separat kredit på ditt konto.
 4. Uttag av cashback:
  När cashback-beloppet har krediterats på ditt konto kan du använda det som du önskar. Du kan använda det för att betala framtida köp, minska din faktura, överföra det till ditt bankkonto eller på annat sätt dra nytta av beloppet enligt de regler och begränsningar som gäller för ditt kreditkort.

Det är viktigt att notera att olika kreditkort och cashback-program kan ha olika villkor och begränsningar. Vissa kreditkort kan till exempel ha en årlig maxgräns för cashback-beloppet eller specifika kategorier där cashback inte gäller. Läs alltid noggrant igenom villkoren för ditt specifika kreditkort och cashback-program för att förstå exakt hur det fungerar och vilka regler som gäller.

Vilka typer av cashback kort finns det?

Bankkort

Det finns olika typer av cashback-kreditkort som kan erbjuda olika sätt att tjäna cashback.
Här är några vanliga typer:

 1. Generell cashback:
  Dessa kreditkort erbjuder en fast procentuell cashback på alla dina köp, oavsett kategori. Till exempel kan du få 1-2% cashback på alla dina inköp med ett sådant kreditkort.
 2. Kategori-specifik cashback:
  Vissa kreditkort ger högre cashback på specifika inköpskategorier, som matinköp, bensin, resor eller elektronik. Du kan tjäna en högre procentuell återbetalning när du handlar inom dessa kategorier.
 3. Rotationskategorier:
  Vissa cashback-kreditkort erbjuder en roterande modell där inköpskategorier ändras varje kvartal. Du kan få högre cashback på utvalda kategorier under en viss period. Till exempel kan en månad vara fokus på matinköp och nästa månad på online-shopping.
 4. Bonus-cashback:
  Vissa kreditkort erbjuder en extra bonus-cashback när du uppfyller vissa krav eller nådde en viss utgiftströskel. Till exempel kan du få extra cashback efter att du nått en viss summa i inköp under en given period.
 5. Stigande cashback:
  Vissa kreditkort kan erbjuda en stigande cashback-struktur där din återbetalning ökar ju mer du spenderar. Till exempel kan du få 1% cashback upp till en viss beloppsgräns och sedan 2% på beloppet som överstiger gränsen.

Det är viktigt att notera att tillgängliga typer av cashback och specifika erbjudanden kan variera mellan olika kreditkort och kreditkortsföretag. Det är bra att jämföra och välja ett kreditkort som passar dina köpvanor och ger dig bästa möjliga cashback-förmån.

Jämför cashback-kort:

Kreditkort Årsavgift Uttagsavgift Ränta
1 0 kr 0 % 24,35 % Till ansökan Läs recension
2 0 kr 3,00 % (min 35 kr) 8,12 – 24,95 % Till ansökan Läs recension
3 0 kr 3,00 % (min 35 kr) 27,84 % Till ansökan: Läs recension
4 295 kr 1,50 % (min 35 kr) 20,28 % Till ansökan Läs recension
5 395 kr 3 % (min 35 kr) 20.2 % Till ansökan Läs recension
6 195 kr 3 % (min 35 kr) 17,73 % Till ansökan Läs recension

Så hur ska man hitta det bästa kreditkortet med cashback? Du jämför olika kort och dess cashback. Kika då på följande:

 • Cashbackbelopp
 • Kategorier och begränsningar
 • Årlig avgift
 • Bonuserbjudanden
 • Räntor och avgifter
 • Kundservice och rykte
 • Begränsningar

När du jämför kreditkort med cashback finns det några viktiga faktorer att ta hänsyn till. Genom att använda de punkter vi listar i vår jämförelser kommer du kunna hitta det kort med cashback som är bäst för dig!

Cashback-belopp

Kolla vilken procentuell cashback som erbjuds av olika kreditkort. Vissa kan erbjuda en fast procent på alla köp, medan andra kan ha olika nivåer för olika kategorier av inköp.

Kategorier och begränsningar

Ta reda på om cashback-beloppet varierar beroende på inköpskategorier, som matvaror, resor eller bensin. Se också om det finns några begränsningar för cashback, till exempel en övre gräns för hur mycket du kan tjäna eller specifika butiker som inte är berättigade till cashback.

Årlig avgift

Kontrollera om kreditkortet har en årlig avgift och bedöm om den är rimlig i förhållande till cashback-förmånen.

Bonuserbjudanden

Vissa kreditkort kan erbjuda extra bonusar, som en välkomstbonus eller extra cashback under en viss introduktionsperiod. Ta hänsyn till sådana erbjudanden vid jämförelsen.

Övriga förmåner

Utöver cashback, se om kreditkortet erbjuder ytterligare förmåner som kan vara värdefulla för dig, som reseförsäkring, förlängd garantitid på köp eller andra belöningar.

Räntor och avgifter

Undersök räntor och avgifter som kan vara kopplade till kreditkortet. Även om du planerar att betala i tid varje månad, kan det vara viktigt att veta om det finns höga räntor vid behov av att använda krediten.

Kundservice och rykte

Ta reda på kreditkortsföretagets rykte och kvaliteten på deras kundservice. Läs recensioner och bedöm deras omdöme för att få en uppfattning om hur tillförlitliga och hjälpsamma de är.

Begränsningar

Vissa kreditkort med cashback kan ha en begränsning som sätter ett tak på hur mycket en kortinnehavare kan tjäna in under en viss tidsperiod. Undersök om det kort du är intresserad av har en sådan gräns eller inte.

Genom att överväga dessa faktorer och jämföra olika kreditkort med cashback kan du hitta ett kreditkort som passar dina behov och ger dig bästa möjliga cashback-förmån.

Kreditkort med cashback vs kreditkort med bonus

Cashback vs BonusHuruvida man föredrar kreditkort med cashback eller kreditkort med bonus är ofta en svår fråga.

Ett kreditkort med bonus ger dig bonuspoäng att spendera på produkter. Ofta får du spendera bonusen i en poängshop eller växla dem till ett värdebevis som gäller i vissa butiker. Du kan alltså välja hur din bonus ska spenderas. Oftast ligger bonusen på 0,5-1% per köp.

Kreditkorten med cashback ger dig återbäring som oftast dras av automatiskt från din kreditkortsfaktura. Dvs du har mindre valmöjlighet för vad du kan spendera din återbäring på. Däremot brukar cashback ligga på en högre procentsats jämfört med bonus. Cashback kan uppgå till hela 5-15% per köp.

Tjäna pengar på alla kreditkort

Tjäna pengarOm du skaffar ett kreditkort är det viktigt att förstå hur du kan tjäna på det, annars blir det kostsamt för dig. Lyckas du utnyttja de förmåner som finns blir det enkelt för dig att kunna tjäna på vilket kreditkort som helst.

Några tips för hur man kan utnyttja alla olika förmåner är:

 • Använd din bonus och cashback
 • Registrera dig för välkomstbonusar
 • Tipsa en vän om kortet, du kan tjäna på det
 • Utnyttja förmåner och rabatter
 • Handla i utvalda butiker
 • Betala i tid och undvik räntekostnader

Utforska kampanjer och erbjudanden

De som utnyttjar dessa frågor bäst får pengar tillbaka på sitt kort. Det finns såklart många olika kort som ger olika förmåner, vissa bättre och vissa sämre. I regel tjänar du mer ju mer du handlar med kortet, alltså dina förmåner räknas per spenderad krona. Däremot är det viktigt att du känner till hur du bör handla för att tjäna bäst på din konsumtion.

Norwegian – Cashback på alla köp!

Marginalen Gold – upp till 25% cashback

Remember Flex – upp till 25% cashback

Hur betalas din cashback ut?

Din cashback betalas ut genom två sätt: återbetalning på kreditkortskonto eller som en separat kredit på ditt konto. Såhär fungerar de olika utbetalningssätten:

Återbetalning på kreditkortskonto innebär att du får du tillbaka din cashback som avbetalning på din kreditskuld. Detta är smidigt för dig som strävar efter att du betala ner din skuld så fort som möjligt.

Återbetalning som separat kredit på ditt konto innebär att du får din cashback i form av ett saldo på ditt konto som kan användas för att antingen betala framtida inköp eller för att betala ner din skuld. Detta är ett något mer flexibelt sätt att få pengar tillbaka på, men du bör komma ihåg att det är kreditkortsutgivaren som bestämmer hur du får din cashback utbetald.

Ta reda på dina villkor för att veta exakt hur din cashback blir utbetald. Det bästa kreditkortet är det med flest förmåner som du kan utnyttja.

Cashback på alla köp?

Kan man få cashback på alla köp? Svaret är oftast nej, det är viktigt att komma ihåg att alla köp inte ger cashback. Ditt kreditkort ger cashback när du handlar i utvalda butiker, dvs butiker som din kortutgivare har samarbete med. Se alltså till att de köp som görs i utvalda butiker görs med kortet. Och särskilt om vissa butiker ger hög cashback medan andra inte gör det.

Det bästa kreditkortet med cashback är det som kan användas ofta.

Sammanfattning – är kreditkort med cashback något att satsa på?

Vi tycker definitivt att kreditkort med cashback är något att satsa på.

Ett kort med cashback passar väldigt många konsumenter. Det hjälper till att plocka ner skulden vilket är något alla kreditkortsinnehavare bör sträva efter. Dessutom innehåller kort med cashback ofta andra förmåner som exempelvis kompletterande reseförsäkring eller att man exempelvis kan betala räkningar med kortet (däremot inte mot cashback).

Cashback innebär ett sätt att spara in på dina köp, men det är viktigt att du kollar upp vilka butiker som du får cashback i. Vissa cashback kort ger cashback i över 300 butiker medan andra enbart har ett fåtal butiker de erbjuder cashback i. Cashback på köp kommer alltid vara en fördel för den som handlar mycket, vilket kreditkortsinnehavare generellt gör.

Ta reda på hur du konsumerar och välj det kreditkort med cashback som passar dig bäst!