Günther Mårder lämnar uppdraget som VD för företagarna

Johan Sunnanängs
av Johan Sunnanängs
·
Uppdaterad 29 december 2023

Investeringar kan både öka och minska i värde. Det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Sidan kan innehålla affiliatelänkar.

Nu under hösten 2023 kommer Günther Mårder att kliva av posten som vd för organisationen Företagarna. Det skriver Günther själv på Linkedin idag.

”Till hösten kliver jag av posten som vd på Företagarna | Swedish Federation of Business Owners. Jag känner en enorm tacksamhet över att i nästan ett decennium ha fått lett denna fantastiska rörelse av samhällsbärare och jobbskapare. Resultaten vi skapat tillsammans talar för sig själv: stadigt stigande medlemstillväxt och urstark ekonomi! Allt har möjliggjorts tack vare 2000 fantastiska förtroendevalda, 60 000 medlemmar och 110 medarbetare”, kommenterar Günther Mårder och fortsätter:

”För egen del ska jag nu med öppet sinne möta framtiden. Inget beslut är fattat! Det kan bli entreprenörskap, ny ledarroll, börs-vd, investerare eller något helt annat. Mitt öppna sinne var skälet till att jag landade på Företagarna och samma sinne vet jag nu kommer att leda mig till något nytt. Har du tankar om vad – så är det bara att boka in en fika!
Nu kör vi – ända in i mål!”

Gunther Mårder

Günther Mårder slutar som VD för Företagarna

Günther Mårder har haft posten som vd för Företagarna sedan 2015. Dessförinnan var han bland annat varit Sparekonom på Nordnet och VD för Aktiespararna. Han är bland annat känd för att vara ”Sveriges snålaste miljonär.