Bästa skogsaktierna – investera i papper & skogsaktier 2024

Linus Melin
av Linus Melin
·
Uppdaterad 12 april 2024

Investeringar kan både öka och minska i värde. Det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Sidan kan innehålla affiliatelänkar.

Historisk sett har investeringar i skogsaktier ansetts vara mycket lönsamt och stabilt. Vilket inte är så konstigt med tanke på att efterfrågan är hög och kommer konstant vara hög i framtiden, då en stor del av vårt samhälle är beroende av papper och trä.

Inte nog med att en långsiktig placering i skogsaktier kan generera en stabil avkastning under lång tid framöver, så bidrar du som investerare i skog till ett hållbart skogsbruk samt bevarande av skogen. Då känns dina investeringar lite mer gröna när du vet om att dina pengar inte går till något ohållbart, utan till en mer hållbar planet.

För att du ska hitta den perfekta skogsaktien är det framförallt viktigt att du förstår de underliggande faktorerna som färgar och påverkar skogsindustrin.

Med denna guide vill vi hjälpa dig förstå hur branschen fungerar. Vi kommer gå igenom varför skogen är en bra investering, vad som påverkar aktiekursen samt vilka aktörer du har möjlighet att investera i.

I artikeln går vi igenom:

 • Vad skogsaktier är
 • Vem som borde investera i skog
 • Hur du bör tänka när du investerar i skog
 • Olika investeringsalternativ
 • Fördelar & Nackdelar
Avanza

Handla skogsaktier på Avanza idag!

Levler

Handla skogsaktier courtagefritt!

eToro

Handla skogsaktier hos eToro!

Bästa Skogsaktier - Investera i skogsaktier

Vad är skogsaktier?

En skogsaktie är precis som vilken annan aktie som helst fast med en huvudsaklig verksamhet inom skog, trä och papper.

Det finns flertalet stora skogsbolag både i Sverige men även resterande delar av världen som sysslar med allt från produktion av virke eller pappersmassa till tillverkning av förpackningar samt biomaterial. Några av de absolut mest framstående och välkända bolagen inom skog är SCA, Holmen och Stora Enso.

Varför investera i skog?

Skogsaktier anses överlag vara en säker och bra investering i längden, därför är skogsaktier ett populärt val till portföljen för att skapa stabilitet och långsiktighet. Anledningen till att aktierna anses vara så säkra beror på den konstanta efterfrågan av skog och trä i alla möjliga former.

Dessutom är skogsbolagens aktiekurser ofta starka och rasar sällan lika hårt som tillväxtbolag på nyheter eller riktkurser, speciellt de bolag som är etablerade. Stabiliteten bland skogsaktier skapar ett starkt incitament till att inkludera minst ett bolag inom skog och papper i portföljen.

Innovativa bolag inom skog och trä med fokus på hållbarhet och att bibehålla vårt fina arv från moder jord tenderar att värderas högt på den onoterade marknaden. Skogens framtid måste säkras och värdesätts högt av de noterade bolagen inom branschen, men framförallt av hela världen ur ett hållbarhets perspektiv. Vi kommer behöva skog framöver och utan den förlorar vi en fin naturtillgång, därför är även de noterade bolagen inom skog mycket angelägna om att se innovativa lösningar på hur skogens framtid kan bevaras på bästa sätt.

Värdet på skog ökar

I framtiden räknar man med att tillgången på skog kommer bli betydligt mycket mindre och att priset därför kommer att stiga. Det lär resultera i en kraftig ökning av priset, vilket kommer innebära att investeringar i skogs-relaterade aktier med stor sannolikhet kommer vara mycket lönsamma.

Minskad tillgång speglar skogars värdefulla framtid

Men givetvis kan detta förändras i framtiden och även behovet. Vilket leder till att efterfrågan minskar och bolagen tjänar mindre pengar. Med andra ord är värdeökningen ingen garanti, men med naturtillgångar som mark, skog, guld eller silver brukar de värdet ofta bestå då efterfrågan är så pass hög på grund av de låga utbudet jorden har kvar. Men kom ihåg att alla investeringar innebär alltid en risk så investera aldrig mer än vad du har råd att förlora.

Skogsbolag är säkra

Skogsaktier anses överlag vara en säker och bra investering i längden, därför är skogsaktier ett populärt val till portföljen för att skapa stabilitet och långsiktighet. Anledningen till att aktierna anses vara så säkra beror på den konstanta efterfrågan av skog och trä i alla möjliga former.

Dessutom är skogsbolagens aktiekurser ofta starka och rasar sällan lika hårt som tillväxtbolag på nyheter eller riktkurser, speciellt de bolag som är etablerade. Stabiliteten bland skogsaktier skapar ett starkt incitament till att inkludera minst ett bolag inom skog och papper i portföljen.

Diversifiering för din portfölj

Att enbart äga en aktie eller uteslutande aktier i samma bransch är mycket sällen en god idé. Skulle en den specifika marknad eller aktie du placerat ditt investerade kapital i krascha, påverkas du och din portfölj direkt – och hårt! Detta i jämförelse med en diversifierad portfölj med flera olika branscher och många olika bolag inom samma bransch.

Skog är därför en perfekt komponent till din portfölj för att diversifiera den ytterligare och bli mer hårdhudad när det blåser på börsen. Det är däremot fortfarande viktigt att alltid analysera dina investeringar noggrant och investera i det branscher du faktiskt tror på.

Handla aktier courtagefritt hos Levler!

Till Levler:

Snabbguide – så börjar du investera i skogsaktier

Att börja investera i skogsaktier är inget som är krångligt, det finns en rad olika aktier att välja bland på marknaden. Allt som behövs är att skapa ett konto hos en nätmäklare, förslagsvis Avanza, sök upp en skogsaktie som du tror på och sedan är det bara att investera! Nedan har vi steg-för-steg guidat dig till hur du kan köpa aktier i skog.

 1. Välj nätmäklare

  Idag kan du välja bland ett stort antal olika aktörer så som, Avanza, Nordnet, eToro etc.

 2. Starta ett konto

  Skapa ett konto genom att bli kund och välj kontotyp. Vi rekommenderar att starta ett ISK-konto så att du slipper skatta 30% på din vinst, men kan däremot inte kvitta förluster mot vinster. Mer om de olika kontotyperna kan du läsa här.

 3. Välj kategori

  För bankens skull vill de gärna att du ska ange varför du vill öppna ett ISK-kontot, dvs om det är för exempelvis sparande eller pension.

 4. Ge kontot ett namn

  Namnge kontot.

 5. Godkänn villkor

  Slutligen behöver du godkänna bankens villkor för att starta upp ett ISK konto.

 6. Klart att användas!

  Nu är ditt konto klart att användas. Notera att ISK kontot kan börja användas direkt, men vill du avsluta det behöver du vänta några dagar.

 7. För över pengar

  Efter att du startat kontot och öppnat en kontoform kan du sätta in pengar på kontot. Idag kan man sköta överföring via bank-överföring, Swish eller Trustly.

 8. Hitta skogsaktier

  Leta upp på nätmäklarens egna sök funktion om olika aktier. De har kategoriserat alla börsnoterade bolag i olika kategorier för att du enklare ska kunna hitta rätt.Pappers- & skogsaktier

 9. Analysera

  Analysera och gå igenom bolaget/bolagen du vill köpa. Tänk på att alla branscher fungerar olika, vilket innebär att du möjligen bör kika på nyckeltal för en specifik bransch lite extra noggrant.

 10. Börja investera!

  Nu när du hittat ditt bolag är det bara att lägga en köp-order, och om du får aktien för priset du budat så äger du skogsaktier.

Våra recensioner om populära nätmäklare:

Levler

4/5

Ett enklare sätt att spara i fonder och aktier. Med Levler kan du investera både billigare och smidigare – lika smidigt som att handla på nätet!

 

 

Mer information
 • + Smidigt, enkelt och användarvänligt
 • + Gratis courtage för aktiehandel
 • + Brett utbud av fonder och aktier
 • + Snyggt gränssnitt och design

Avanza

4/5

Avanza är Sveriges största nätmäklare med en anrik historia och rykte om att ha de nöjdaste spararna i landet! Handla aktier, fonder och andra värdepapper smidigt och billigt hos Avanza.

Mer information
 • + Marknadsledande i Sverige
 • + Stort utbud av aktier och fonder
 • + Relativt lågt courtage (vid aktiehandel)
 • + Bästa nätmäklare enligt kunderna
 • + Egen gratis indexfond
 • + Sidan innehåller reklamlänkar till Avanza

eToro

5/5

eToro är mer lämpligt för kortsiktiga investerare som vill prova på att handla med ett demokonto och är medvetna om de avgifter som finns på eToro. Att investera på eToro är inte 100% lämpligt för nybörjare, så du måste vara kunnig innan du börjar handla aktier på eToro.

Mer information
 • + Stor aktör med stabil plattform
 • + Följ de bästa investerarna och kopiera deras affärer
 • + Mer än 20 miljoner kunder

IG

5/5

IG är en av de mest ansedda och etablerade mäklarna på handels-och investeringsmarknaden. Med sin användarvänliga plattform och ett brett utbud av finansiella produkter har det hjälpt tusentals investerare över hela världen att uppnå sina finansiella mål.

Mer information
 • + Bredare erbjudande
 • + Accepterar svenska kunder
 • + Regleras av Financial Services Authority, Financial Conduct Authority (Storbritannien) samt CFTC och NFA (USA)

Sveriges 5 största skogsbolag

Skog är något vi har mycket av i Sverige och det har varit en av våra största tillgångar genom tiderna. Därför finns det många stora svenska bolag etablerade på marknaden som du har möjlighet att investera i. Här nedan har vi listat de 5 största och mest framstående bolagen inom skog så du lättare kan ta reda på vilket som passar dig bäst.

SCA

SCA

SCA är en förkortning för Svenska Cellulosa Aktiebolaget och grundades redan 1929 då 10 stycken stora skogsbolag slogs samman. Än idag är de ett av Sveriges största bolag inom skogsindustrin och är de som äger absolut mest skog av alla bolag i hela norra Europa.

SCA arbetar med att producera produkter som tillexempel pappersmassa och wellpapp med även trävirke för såväl privatpersoner som stora företag.

Rottneros

Rottneros

Rottneros är ett av Sveriges absolut äldsta företag i branschen och började redan med sin verksamhet på 1600-talet. De är framförallt specialiserade på tillverkning av pappersmassa och producerar både i Sverige men även i Lettland.

De är noterade på Stockholmsbörsen, NASDAQ, och har över 300 anställda. Företaget ägdes tidigare av Nemus Holding men ägs idag i huvudsak av Archicad Paper S.A som innehar hela 51% av aktierna.

Holmen

Holmen

Holmen är ytterligare ett stort skogsbolag i Sverige och har specialiserat sig på områdena papper, skog, kartong, sågade trävaror samt energi. De producerar till största del i Sverige med även i Storbritannien. Dock sken majoriteten, hela 90% av försäljningen på den Europeiska marknaden via deras egna försäljningsbolag.

Om man endast utgår från skogsbolagens omsättning så är Holmen det tredje största i Sverige. Dessutom äger det stora delar av den svenska skogen.

Stora Enso

Stora Enso logga på bakgrund av skog

Stora Enso är både en svensk och finländsk skogsindustrikoncern med verksamhet av olika slag i fem olika världsdelar, huvudkontoret ligger dock i Helsingfors i Finland. Koncernen består av flertalet olika bolag inom branschen som finns i över 30 länder med sammanlagt 25 000 anställda, detta gör dem till ett av världens största.

Ursprungligen arbetad de mycket med tillverkning av papper och kartong men har på senare år flyttat fokus mot att tillverka förnyelsebara material.

Billerud

Billerud

Billerud som innan den 12 oktober 2022 hette Billerud Korsnäs AB är ett svenskt företag med tillverkning i både Sverige, Finland samt USA. De tillverkar och säljer papper, kartong samt övriga produkter tillverkade av papper till bland annat medicin industrin samt konsumentindustrin.

Billerud arbetar dessutom med att utveckla nya produkter gjorda i papper för att kunna ersätta dem redan befintliga i plast för att få ner vår plastkonsumtion.

Handla skogsaktier nu!

Börja handla skogsaktier hos Sveriges populäraste nätmäklare.

Avanza

4/5

Avanza är Sveriges största nätmäklare med en anrik historia och rykte om att ha de nöjdaste spararna i landet! Handla aktier, fonder och andra värdepapper smidigt och billigt hos Avanza.

Mer information
 • + Marknadsledande i Sverige
 • + Stort utbud av aktier och fonder
 • + Relativt lågt courtage (vid aktiehandel)
 • + Bästa nätmäklare enligt kunderna
 • + Egen gratis indexfond
 • + Sidan innehåller reklamlänkar till Avanza

Investera i skog på olika sätt

Det är inte endast genom att köpa akter på börsen som du kan investera i skog utan det finns flertalet olika sätt att göra det på. Vi har listat samt kommer att förklara några olika sätt att investera i skog för dig här:

Skogsfonder

Skogsfonder är fonder som investerar i skog, vilket är rätt självklart med tanke på vad de kallas. Lika självklart är det därför att svenska skogsfonder investerar i svenska företag som sysslar med skogsrelaterade verksamheter, exempelvis framställning av sågade trävaror, pappersmassa samt kartong.

De ger privata investerare möjligheten till att investera sina pengar i skogsbruk och få avkastning på avverkning, försäljning och förvaltning av skogen och allt den genererar utan att själv äga eller placera pengar i endast ett specifikt bolag som Holmen eller Stora Enso.

Dessa fonder är vanligtvis öppna, har inget förfallodatum och investerare kan köpa eller sälja andelar när som helst. Skogsfonder tenderar alltså, i majoriteten av fall, att fungera och följa samma villkor som resterande fonder på börsen.

Svenska skogsfonder kan vara aktiva eller passiva, vilket beskriver hur de förvaltas. De aktivt förvaltade fonderna förvaltas alltså aktivt där fondförvaltaren själv väljer vilka aktier fonden ska bestå av och investeras i. De passivt förvaltade fonderna följer vanligtvis ett index och anpassas automatiskt därefter.

De aktivt förvaltade fonderna tenderar att vara något dyrare eftersom de kräver mer arbete av förvaltaren. Dock har priset på fonden inget med dess prestationer och resultat, se därför till att alltid undersöka fonden innan du investerar i den.

Det är viktigt att notera att skogsfonder är mer komplexa än andra typer av investeringar och kommer att kräva betydligt mer tid och kunskap för att kunna förstå till fullo. Det är därför viktigt att noggrant undersöka och jämföra olika fonder, identifiera potentiella risker och fördelar och undersöka förvaltarens erfarenhet och expertis inom skogsbruk.

Handla fonder hos Levler.

Skogscertifikat

En investering i ett skogs – och trädgårdscertifikat är en alternativ investeringsstrategi till mer välkända investeringar som aktier och fonder som erbjuder möjligheter att dra nytta av skogsförvaltning och nybeskogning inom specifika regioner.

Plantera ny skog

Skogs- och trädgårdscertifikat representerar ofta en form av indirekt investering i skog och mark. Detta kan omfatta förvärv av mark för skogsplantering, skogsförvaltning och återplantering av träd. Genom att köpa dessa certifikat blir investeraren i princip en delägare i skogsprojekt eller skogsområden utan att äga marken direkt.

Denna investeringsform möjliggör deltagande i skogsindustrin utan att behöva hantera eller äga själva skogsområdena. Istället kan investeraren dra nytta av potentiell tillväxt inom skogsbranschen och marknadens efterfrågan på skogsråvara.

Investeringar i skogs- och trädgårdscertifikat kan variera i sin struktur. Vissa certifikat kan fokusera på nybeskogning där investeringarna går till att plantera nya skogar i specifika regioner eller områden där det finns behov av skogsutvidgning eller återplantering av träd.

I andra fall kan dessa certifikat vara inriktade på skogsförvaltning och underhåll av existerande skogsområden. Detta kan innefatta insatser för att säkerställa hälsosam tillväxt för trädbeståndet, förebyggande av skogsbränder, skadedjurskontroll samt hållbar skogsskötsel för att bevara och öka skogens värde över tiden.

Det är viktigt att notera att investeringar i skogs- och trädgårdscertifikat, precis som alla andra investeringar, kommer med sina egna risker. Skogsmarknaden kan påverkas av faktorer som klimatförändringar, skadedjur, efterfrågan på trävaror och råvarupriser.

När investerare överväger att placera sina pengar i skogs- och trädgårdscertifikat bör de noga undersöka de specifika projekten eller programmen som erbjuds. Det inkluderar att utvärdera certifikatets struktur, projektets mål och förvaltningsplan, samt att förstå de långsiktiga ekonomiska och miljömässiga förväntningarna och riskerna som är förknippade med investeringen. Att ha en tydlig uppfattning om skogsbranschen och dess potentiella utveckling kan hjälpa investerare att fatta mer informerade beslut gällande skogs- och trädgårdscertifikat.

Direktinvestering

Att köpa en skogsfastighet som privatperson är inte alltid den enklaste investeringen du kan göra. Det krävs mycket kunskap och är dessutom ofta mycket kostsamt.

Du måste dessutom ta reda på om skogen du planerar att köpa ligger i ett glesbygds- eller omarronderingsområde. Om den gör det krävs det att du kontaktar länsstyrelsen för att få tillstånd att förvärva fastigheten. Detta behöver du dock inte göra om du redan är bosatt i samma kommun som skogsfastigheten ligger i.

Precis som vid köp av fastighet är en fastighetsmäklare inblandad och är den som sköter det praktiska samt juridiska för att köpet ska gå rätt till för båda parter. En skogsfastighet säljs dock inte automatiskt till den person som givit det högsta budet utan säljaren av skogen är den som bestämmer vem som ska få köpa den och bli den nya ägaren.

Utöver det får ofta grannar i närområdet till fastigheten möjligheten att vinna äganderätten till skogen. Om de har turen att vara den framgångsrika budgivaren upprättas ett köpeavtal och ett köpebrev utfärdas på överlåtelsedagen.

Är det möjligt att leva på skogsbruk?

Det är möjligt att försörja sig på skogsbruk i olika former, trots allt så är skogsbruk en mycket viktig del av samhället än idag och är väsentlig del av Sverige och vår ekonomi.

Skogsbruk finns i flertalet olika former och innefattar allt från förvaltning, plantering, skötsel och avverkning av skogen till försäljning av varor, som virke, pappersmassa eller pappersprodukter, som skogen genererar. Vilken verksamhet som finns i vilken del av landet beror på flera olika faktorer som tillexempel regionen, vad för träslag som finns tillgängliga samt efterfrågan på produkter.

Att äga skog och förvalta den på något sätt kan du göra antingen som en egen person eller som ett företag. Storleken på företaget varierar stort. Det finns många små företag som är aktiva inom branschen men även jättar som etablerat sig ordentligt som Stora Enso exempelvis.

Notera dock att skogsbruk inte är en enkel bransch att ge sig in i utan den är utsatt för flertalet stora utmaningar. Några av de absolut största hindren är förändringar i ekonomin vilka är i princip omöjliga att komma undan, även justeringar i förordningar och lagar påverkar. Dessutom har vi en pågående förändring i vårt klimat som gör det svårare att odla, som dessutom bjuder in och gör det mer trivsamt för skadegörare som då skapar ytterligare problem. Eller att det uppstår en oväntad skogsbrand som gör att skogen brinner bort.

Skogsbrand

Dessa utmaningar är mycket krävande, både ekonomiskt och kunskapsmässigt. Erfarenhet kan hjälpa dig en bit på vägen mot att klara alla olika hinder och utmaningar men skogsbruk är ingen bransch som majoriteten har tillräckligt med tillgångar att ta sig in på.

Vilka faktorer påverkar priset på skog?

Precis som priset på alla investeringar påverkas skogen av flera olika aspekter. Vissa av dem går att skydda sig mot och undvika medan andra kan dyka upp helt oförutsägbart och överraska dig. Nedan beskriver vi några av de största påverkande faktorerna vad gäller priset.

Kostnader för skogsbruk

Priset på skogen påverkas mycket av bolagens kostnader. Är det dyrt att bedriva verksamheten kommer det av naturliga skäl även att bli dyrare att köpa skogsvaror. Priset kan påverkas av bland annat kostandena för skogsförvaltning, beskärning av skogen, avverkning samt transporten.

Efterfrågan

Priset på många tillgångar påverkas av efterfrågan, är efterfrågan hög kommer priset att stiga och om efterfrågan är låg så kommer priset att sjunka, precis på samma sätt påverkas priset på skogen.

Gemensamt för att skogsbolag är att efterfrågan är viktig men storleken på den har olika stor inverkan på olika företag. Ett stort skogsbolag som Stora Enso eller Holmen till exempel, kräver en hög efterfrågan generellt för att deras verksamheter ska märka någon större skillnad.

Bestämmer sig en villa ägare Norrköping för att byta ut hela fasaden kommer inte de stora aktörerna få något speciellt uppsving i sin produktion. Däremot har ett sådant projekt stor påverkan på det lokala sågverket och påverkar efterfrågan på deras produkter något enormt.

Politiska och ekonomiska faktorer

Priset påverkas även av de olika förordningar och lagar som reglerar verksamheten. Det kan göras nya bestämmelser om kontrakt eller så fluktuerar växelkurser i affären som innebär förändringar i priset.

Naturkatastrofer

Naturkatastrofer som stormar, skogsbränder och skadedjursangrepp påverkar också skogspriserna. Förstörs tillgångar så att utbudet av materialet minskar kommer priserna att öka lavinartat. Det bör noteras att timmerpriserna varierar beroende på var i världen de finns, och även beror på trädets art och kvalitet.

Konkurrens

Konkurrensen på marknaderna för timmer och träprodukter påverkar också skogspriserna. En viktig parameter när det kommer till att välja leverantör är priset, ett lägre inköpspris betyder större vinstmarginal när träprodukten förädlats eller sålts vidare.

Konkurrens pressar därför priset. Dock är det inte bara priset som köparen utgår från utan även kvalitén på varan spelar roll så är det så att din vara är av betydligt bättre kvalité än din konkurrents kan därför priset på din vara stiga.

Handla noterade skogsaktier

Levler erbjuder handel av noterade skogsaktier på deras handelsplattform

Levler

4/5

Ett enklare sätt att spara i fonder och aktier. Med Levler kan du investera både billigare och smidigare – lika smidigt som att handla på nätet!

 

 

Mer information
 • + Smidigt, enkelt och användarvänligt
 • + Gratis courtage för aktiehandel
 • + Brett utbud av fonder och aktier
 • + Snyggt gränssnitt och design

Värdering av skogen

Det finns en mängd olika metoder som används för att bedöma värdet på en skog. Beroende på vilket syfte som ligger bakom värderingen och vilken information som redan finns tillgänglig vad gäller värdet kan olika metoder användas. Nedan har vi beskrivit och förklarat några av de absolut vanligaste så att du ska kunna få en bättre förståelse kring varför skogen bakom din investering värderas så som den görs.

Värdering genom marknadsvärde

I denna metod jämförs priset på skogsfastigheten med priset på liknande skogsfastigheter som säljs på marknaden. Priset baseras alltså på liknande objekt som säljs.

Skogsvärdering genom trädinventering

I denna metod görs en inventering av skogen, vilket innebär precis det som namnet beskriver, skogen undersöks nämligen genom att räkna träd och bestämma trädarter.

Baserat på antalet träd och vilken sort samt kvalité de är av bestämmer sedan vilket värde som skogen har.

Multipelmetoden

Multiplikatormetoden bygger på att en multiplikator räknas fram som sedan används för att bestämma värdet på skogen. Multiplikatorn baseras på de virkespriserna som finns.

Net Present Value (NPV) och Internal Rate of Return (IRR)

Metoderna räknar in både de direkta intäkterna från själva varan samt kostnaderna som uppkommer från själva skogsbruket och förvaltningen av den för att bestämma värdet på skogen.

Metoden används för att kalkylera fram den förväntade nettovinsten eller internräntan över en bestämd tidshorisont.

Fördelar

 • + Värdet på skog ökar
 • + Skogsbolag är säkra
 • + Diversifiering för din portfölj

Nackdelar

 • Cykliska industrier påverkar
 • Fluktuationer av råvarupriset
 • Konkurrens och marknadsöverskott
 • Lättpåverkat av miljön

InvesteraMera Sammanfattar

Historiskt sett har investeringar i skogsaktier och skogsbolag ansetts vara mycket bra och stabila. Det är inte bara en långsiktig investering med möjlighet till stabil avkastning, utan också en möjlighet att bidra till och stödja ett hållbart skogsbruk och bevarande av skog.

För att hitta de bästa skogsaktierna för dig och din portfölj är det viktigt att förstå de underliggande faktorer som färgar och påverkar skogsindustrin. Att investera i något du inte förstår dig på är aldrig en bra idé. Även fast skogsaktier i många fall är en säker investering innebär den även vissa risker, en del är omöjliga att skydda sig mot, så som skogsbränder, klimatförändringar samt skadedjur.

Handla skogsaktier idag:

Avanza

4/5

Avanza är Sveriges största nätmäklare med en anrik historia och rykte om att ha de nöjdaste spararna i landet! Handla aktier, fonder och andra värdepapper smidigt och billigt hos Avanza.

Mer information
 • + Marknadsledande i Sverige
 • + Stort utbud av aktier och fonder
 • + Relativt lågt courtage (vid aktiehandel)
 • + Bästa nätmäklare enligt kunderna
 • + Egen gratis indexfond
 • + Sidan innehåller reklamlänkar till Avanza

Levler

4/5

Ett enklare sätt att spara i fonder och aktier. Med Levler kan du investera både billigare och smidigare – lika smidigt som att handla på nätet!

 

 

Mer information
 • + Smidigt, enkelt och användarvänligt
 • + Gratis courtage för aktiehandel
 • + Brett utbud av fonder och aktier
 • + Snyggt gränssnitt och design

IG

5/5

IG är en av de mest ansedda och etablerade mäklarna på handels-och investeringsmarknaden. Med sin användarvänliga plattform och ett brett utbud av finansiella produkter har det hjälpt tusentals investerare över hela världen att uppnå sina finansiella mål.

Mer information
 • + Bredare erbjudande
 • + Accepterar svenska kunder
 • + Regleras av Financial Services Authority, Financial Conduct Authority (Storbritannien) samt CFTC och NFA (USA)

eToro

5/5

eToro är mer lämpligt för kortsiktiga investerare som vill prova på att handla med ett demokonto och är medvetna om de avgifter som finns på eToro. Att investera på eToro är inte 100% lämpligt för nybörjare, så du måste vara kunnig innan du börjar handla aktier på eToro.

Mer information
 • + Stor aktör med stabil plattform
 • + Följ de bästa investerarna och kopiera deras affärer
 • + Mer än 20 miljoner kunder

FAQ – skogsaktier

Här nedan besvarar vi de mest frekventa frågorna om skogsaktier:

Kan man investera i skog?
Vad är en skogsaktie?
Vilka skogsbolag finns det?
Är det lönsamt att investera i skog?