Alwy recension 2024 – tjänsten som har allt för din ekonomi

Linus Melin
av Linus Melin
·
Uppdaterad 29 december 2023

Investeringar kan både öka och minska i värde. Det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Sidan kan innehålla affiliatelänkar.

Alwy Recension - Tjänsten som har allt för din ekonomi

Vill du få koll på din ekonomi och strukturera upp ditt sparande? Alwy är helhetstjänsten för dig som har allt för din ekonomi!

I den här artikeln kommer vi att utvärdera och granska privatekonomi-tjänsten Alwy. Vi har sammanställt all information om helhetstjänsten som du bör läsa innan du bestämmer dig för att använda den.

I den här artikeln kommer du bland annat att få lära dig följande:

 • Vad Alwy är
 • Hur du kan använda Alwy
 • Omdöme och recensioner av Alwy

Testa Alwy och få 250 kr gratis! Endast via våran länk. (sponsrad länk)

FAQ – Alwy recension

Är Alwy en bra tjänst?
Är Alwy säkert?
Varför ska jag änvända Alwy?
Vem ska använda Alwy?
Vad innebär Alwy Premium?
Vad kostar Alwy?
Vad kan jag förväntat mig av Alwy?

Vad är Alwy?

Alwy är en tjänst som på olika sätt hjälper privatpersoner med deras ekonomi. Entreprenören insåg att det inte fanns några heltäckande ekonomitjänster på marknaden.

Tanken bakom Alwy är att hjälpa till med ekonomin på alla plan så att du som privatperson inte behöver använda många olika tjänster. Med andra ord kombineras sparande, utgifter med mera till en helhet.

På många sätt är det en innovativ tjänst som har bestämt sig för att prova flera nya grepp. Till exempel tillåter Alwy alla anställda att arbeta var som helst och när som helst. Företaget marknadsför sig också som en organisation som hittar nya och innovativa lösningar för sina kunder. Det är med andra ord ett företag som vill sticka ut genom att skapa lösningar för hela den privata ekonomin på nya och moderna sätt.

Alwys grundare

Alwy ägs av ett bolag som heter Optimize Savings Sweden. Detta företag sysslar med olika former av privatekonomi, främst i vårt land. Alwys nuvarande ordförande, grundaren Christoffer Long, är företagets vd.

 

Intervju med Christoffer Long

 

””

Bild på Christoffer Long.

Christoffer Long, VD på Alwy

 

InvesteraMera testar

Som vanligt vill vi visa hur man använder Alwy. Följ guiden nedan.

 

 1. Ladda ner appen

  Alwy finns såklart även på webben, men vi föredrar appen för att upplevelsen ska bli så enkel och smidig som möjlig.

  Alwy i AppStore

 2. Logga in

  Alwy använder BankID för att skapa ett konto eller logga in. Snabbt smidigt och enkelt!

  Logga in med BankID

 3. Anslut din bank

  Alwy är ansluten till de flesta bankerna. Genom att ansluta din bank, nätmäklare eller nisch bank, kan Alwy hålla koll på ditt sparande, privatekonomi eller lån.

  Välj din synk manuellt eller automatiskt

 4. Skapa ett ISK-konto

  Hos Alwy kan du investera i sparpaket och fonder, likt Avanza eller Nordnet.

  Skapa ett ISK-konto

 5. Rygga våran modellportfölj

  Tillsammans med Alwy har vi satt ihop en modellportfölj med billiga indexfonder.

  Rygga våran modellportfölj

 

Farmtidens Alwy

Som tidigare nämnts är Alwi en relativt ny tjänst. Det innebär att den fortfarande är under utveckling, och det finns flera områden som vi som kunder ser fram emot att ha i framtiden. I synnerhet arbetar vi med möjligheten att överföra pengar via snabba tjänster som Swish.

För närvarande stöds endast banköverföringar, som tar flera dagar. Under utveckling är också möjligheten att kategorisera köp och byta namn på kategorier. På så sätt kommer vi att kunna erbjuda en mer personlig service och namnge dem efter utgifter.

 

Hur fungerar Alwy?

Alwys tjänster består av flera olika delar som kan stödja din ekonomi. Nedan tittar vi på vilka tjänster de erbjuder och hur de fungerar.

 

Översikt av tjänsten

Översikt av tjänsten

Den här tjänsten hjälper dig bland annat att ta kontroll över din ekonomi. Med hjälp av data från din egen bank, smart teknik och olika algoritmer kan du snabbt se vad du spenderar dina pengar på, hur din ekonomi kommer att se ut i framtiden och vad du bör tänka på.

På Alwys webbplats får du en överblick över hela din ekonomiska situation. Du kan se hur mycket pengar du har på olika konton och det aktuella värdet på dina investeringar. Så istället för att ha en app för sparkonton och en för investeringar, har du allt på ett ställe.

 

Utgifter

Håll koll på utgifter och intäkter

Du kan också se vilka tjänster och abonnemang som kostar dig pengar löpande. Den snygga webbdesignen med tydliga diagram gör det enkelt att få en överblick över din ekonomi.

Webbplatsen kategoriserar också dina utgifter. Du kan se hur mycket du har spenderat på olika saker, som kaffe eller bilreparationer.

Dessa kategorier gör det också enkelt att skapa en månadsbudget. Du kan enkelt välja hur mycket du ska spendera på kläder, mat och andra saker. Dessa siffror uppdateras automatiskt i appen när du gör olika inköp.

 

Lån och krediter

Håll koll på lån och krediter

En annan viktig fördel med Alwy är att du enkelt kan få råd om lån och krediter. När du anger information om ditt lån eller din kredit i Alwi visas räntan. På så sätt kan du i appen se alla lån du har.

Dessutom kan din Alwi-partner hjälpa dig att förhandla fram bättre villkor och göra det möjligt för dig att sänka kostnaden för de pengar du är skyldig.

 

Ekonomi i hemmet

Översikt av dina vyer

Om du och din partner delar på hushållsekonomin finns den möjligheten i den här tjänsten. Du kan lägga till alternativ för att ni båda ska kunna se och hantera era pengar. Du kan välja mellan flera alternativ.

Ett alternativ är att hålla personen helt inom synhåll. På så sätt kan två personer helt enkelt se och hantera sidan som heter ”Din ekonomi”. Du kan också skapa en ny vy genom att bara dela vissa konton. Detta är perfekt för vänner som sparar till en resa tillsammans, eller för barn som vill hantera sina äldre föräldrars ekonomi.

 

Fördelar och nackdelar med Alwy

Nedan listar vi vad vi anser vara de största fördelarna med denna tjänst, samt dess nackdelar.

 

Fördelar

 • Allt du behöver för att komma igång med Alwy är ditt bank-ID och din egen e-postadress.
 • Du kan få en överblick över din ekonomi, hålla koll på dina största utgifter och hantera ditt sparande.
 • Webbplatsen är mycket överskådlig och lätt att förstå, så att du alltid kan hålla koll på dina pengar.
 • Smart och användbar app.

 

Nackdelar

 • Alwy är något mindre än många andra aktörer på marknaden och är dessutom relativt ny. Därför kan de sakna resurser i områden där storbankerna är en kraft att räkna med.
 • Det krävs premium för att få tillgång till allt som Alwy har att erbjuda.

 

InvesteraMera sammanfattar

Alwy logotype

Sammanfattningsvis kan vi säga att vi tycker att Alwy är en mycket bra tjänst som har mycket att erbjuda. Även om Alwy är i ett tidigt skede och fortfarande utvecklas så kan den redan göra stor skillnad i många människors liv. Framför allt bör den bidra till att göra privatekonomin säkrare för alla användare.

Genom att hålla koll på sin ekonomi kommer de att kunna kontrollera sin ekonomi och inte behöva oroa sig för den. Den enkla förståelsen genom diagram och smart design, liksom det faktum att allt finns på en plattform, gör att denna tjänst sticker ut från resten.

Vi hoppas att du tycker att den här guiden är användbar och att den ger dig en bättre förståelse för hur Alwy kan hjälpa dig.