Numera hanterar många 

registratorer av domännamn

även domäner som innehåller

å, ä och ö i namnet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egen domän!

 

Oavsett om man vill ha ett forum, en informations sida, en blogg en webbutik eller bara vill ha sin egen e-mail adress, så kan man investera i en egen domän. Din domän är ditt utrymme på webben med ett unikt namn som du äger.

 

Om man vill registrera en domän så måste man först ta reda på om den är ledig. Om den är ledig kan man registrera ett domännamn under någon toppdomän. I sverige har toppdomänen ändelsen .se. En annan vanlig toppdomän är .com som ofta används om man t.ex. vill registrera en kommersiell site.

 

För att registrera sin domän tar man kontakt med en godkänd registrar. För att kunna publicera information på internet behöver man ha sin domän i ett webb hotell.

 

Vi kan tipsa om följande godkända registrarer där du kan kontrollera om ditt domännamn är ledigt och registrera din domän Dessa leverantörer tillhandahåller även webbhotell om du vill publicera information på internet.

 

 

Loopia
One.com SE
Surftown Affiliate SE

 

 

.SE (stiftelsen för Internetinfrastruktur) är en stiftelse som hanterar svenska toppdomäner. Här kan man också få tips, information och fakta om domäner och hur man hanterar dessa.

 

 

 

 

 

• investeramera.se © 2010 •

 

www.investeramera.se